”Det går åt skogen!” Möt trailrunninglaget som är Vi-skogens nya ambassadörer!

Foto: Daniel Widarsson Norbeck - K8 Foto

Gbg Trail Team är ett gäng löpare med skogen som hemmaplan och med ett gemensamt engagemang för hållbarhetsfrågor. Genom att bli Vi-skogens ambassadörer vill de minska sitt klimatavtryck.

Trailrunning, eller terränglöpning på svenska, är en sport där utövarna springer på små stigar i skogen, på fjäll – spåret går helt enkelt rakt åt skogen!  Därigenom bildades Gbg Trail Team, laget som tävlar i den svenska touren i sporten men också där individer i laget tävlar på internationell elitnivå.

– Allting blir roligare om det görs tillsammans med ett gött gäng med gemensamma värderingar – det var det som motiverade oss att starta Gbg Trail Team. Vi är ett blandat gäng, mestadels elitlöpare men även ambitiösa amatörer. Det viktigaste är att vi har kul ihop, vilket också visat sig generera fina prestationer” säger Felix Karlsson, en av de sju medlemmarna i laget.

Foto: Daniel Widarsson Norbeck – K8 Foto

Skogen som gemensam nämnare

Det de tränar för nu är den svenska trailrunningtouren som gick av stapeln i mars och som pågår fram till slutet av oktober i år.

– Vi tror att vi prestationsmässigt har kapacitet att vinna touren! säger Felix.

Men vad har laget mer gemensamt förutom det brinnande intresset för löpning i terräng? Engagemanget för hållbarhet, klimatarbete och fattigdomsbekämpning. Därför har de valt att klimatkompensera alla sina resor till tävlingar med Vi-skogen.

Felix Karlsson. Foto: Daniel Widarsson Norbeck – K8 Foto

Felix berättar att skogen är deras gemensamma nämnare i sporten de utövar tillsammans.
– Som terränglöpare är skogen vår hemmaplan och där vi allra helst spenderar vår tid. Vi är väldigt måna om att inte lämna några spår efter oss och säkerställa att framtida generationer får samma fina relation till naturen som vi har.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Gbg Trail Team. Det här möjliggör för oss att nå en målgrupp med stort intresse både för att vistas i och bevara vår natur och inte minst den biologiska mångfalden, säger Charlotta Szczepanowski, generalsekreterare för Vi-skogen.

Foto: Daniel Widarsson Norbeck – K8 Foto

Sätt att sprida engagemang

Det medlemmarna i laget har gemensamt är engagemanget för hållbarhetsfrågor. De vill samtidigt som de utövar sin sport minska sitt klimatavtryck. Som ambassadörer för Vi-skogen hoppas de att fler blir motiverade att göra som dem.

– Därför är Vi-skogen en bra partner i det arbetet eftersom Vi-skogen inte enbart arbetar med en fråga utan att de både planterar träd som minska klimatförändringarnas effekter och bidrar till minskad fattigdom i östra Afrika, berättar Felix

Lagmedlemmarna är:
Johanna Gelfgren, Jonatan Fridolfsson, Linus Hultegård, Evelina Hultegård, Johanna Widarsson Norbeck, Felix Karlsson, Heino Ollin