Eva Åberg ny verksamhetschef för Vi-skogen

Eva Åberg, Verksamhetschef för Vi-skogen

Just som corona-krisen sprider osäkerhet i världen, tillträder Vi-skogens nya verksamhetschef i Sverige, Eva Åberg. Trots utmanande tider ser Eva hoppfullt på sitt nya uppdrag och uppmanar oss alla att gå samman för en mer hållbar värld. Eva Åberg tillträder den 1 april.

– Det är en mycket märklig tid att börja ett nytt jobb. Att inte kunna träffa nya arbetskamrater på länge. Eller att på plats se de utmaningar som kollegor och partners i Vi-skogens verksamhetsländer står inför. Men en verklig fördel med att arbeta med utvecklingssamarbete, är att vi är vana vid utmaningar, säger Eva Åberg.

Vi-skogen arbetar sedan 1983 i östra Afrika med att stötta bönder att lyfta sig ur fattigdom och bekämpa klimatförändringarna med hållbara jordbruksmetoder som agroforestry – ett odlingssystem där träd planteras varvat med grödor.

– Jag ska erkänna att jag spanat på organisationen länge. Det är ett spännande uppdrag och jag ser fram emot att bidra till denna viktiga verksamhet på bästa sätt, säger Eva Åberg.

Eva Åberg har hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med utvecklingssamarbete. Närmast kommer hon från Diakonia, senast som Internationell chef. Eva Åberg efterträder Maria Schultz i rollen som verksamhetschef för Vi-skogen.

– Jag tror att vi, under den kris som råder, är många som funderar på hur vi kan fortsätta leva hållbart tillsammans. Som familj, by, stad och globalt. Och för att bidra till det måste vi skydda vår miljö, själva förutsättningen för livet. Låt oss gemensamt arbeta för att stoppa klimatförändringarna och skapa hållbara livsvillkor för alla. Här har Vi-skogen en oerhört viktig roll, säger Eva Åberg.

Eva Åberg kommer i sin nya roll att rapportera till Vi-skogens generalsekreterare Anna Tibblin.

– Jag är oerhört stolt och glad över att få jobba tillsammans med Eva. Under hennes ledning kommer Vi-skogen att fortsätta utvecklas på ett spännande sätt, det är jag övertygad om, säger Anna Tibblin.

 

Av

Malin von Strauss