Rapportsläpp/webbinarium: Varmare klimat – iskall nyhet?

Datum: Fredag 8 maj 2020
Tid: Kl. 08.30–09.30
Plats: Fores Youtube
Anmäl dig här!

Varmare klimat – iskall nyhet?

Blev 2019 året då klimatet gick från iskall till, om inte stekhet, i alla fall varmare nyhet? Blev klimatet till och med den absolut största nyheten? Hur har Greta-effekten synts på tidningssidor, i radio och tv? Vilka medier skriver och sänder mest och till vem riktas det? Hänger näringslivsmedia med på tåget? Och hur skildras de som drabbas allra hårdast av klimatkrisen?

För sjätte året i rad har Retriever på uppdrag av Vi-skogen analyserat hur svenska medier rapporterar om klimatförändringarna.

Rapporten omfattar en sammanställning av tidningsartiklar, radio- och tv-inslag och webbtexter om klimatfrågan från 2019. Rapporten visar bland annat vem som sätter agendan i klimatdebatten och vilka frågor som dominerar.

Medverkande
Helen Widmark, analyschef, Retriever
Björn Wiman, kulturchef, Dagens Nyheter
Annika Digreéus, miljö & klimat reporter, Sveriges Radio
Eva Åberg, verksamhetschef, Vi-skogen

Moderator är Mette Kahlin McVeigh, chef, Klimatprogrammet, Fores.

Varmt välkommen!

Anmäl dig här!

Webbinarium – så här går det till

Det här är ett webbinarium och kommer sändas på Fores Youtube-kanal. Genom att registrera dig får du påminnelser och länk till webbinariet innan start. Du får också information om eventuella ändringar och uppdateringar. Du kommer kunna ställa frågor i vår chattfunktion och följa presentationerna på skärmen. Varmt välkommen!

För frågor om webbinariet kontakta Camilla Wallenberg på Fores.

Information om Fores och covid-19

Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för allmän smittspridning av det nya coronaviruset i Sverige som mycket hög. Fores följer utvecklingen och folkhälsomyndighetens rekommendationer, och för diskussioner med de medverkande. Anmäl dig för en länk till webbinariet! Läs mer om hur Fores hanterar covid-19 här.

Tankesmedjan Fores
Kungsbroplan 2, 112 27 Stockholm
@Fores_Sverige