Financial Controller

Vi söker en Financial Controller till vårt huvudkontor i Stockholm som kommer att arbeta både för We Effect och Vi-skogen. Du ingår i ekonomienheten vid den gemensamma administrativa avdelningen och rapporterar till enhetschef.  

Vi söker dig som är analytisk, noggrann och har ett strukturerat arbetssätt. Du är lösningsorienterad och är intresserad av att utveckla processer och rutiner. Du har stor erfarenhet av att arbeta med kvalificerat ekonomiarbete i en biståndsorganisation eller i den ideella sektorn. Du har hög integritet och är bra på att samarbeta och kommunicera på ett tydligt sätt. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och är en avancerad användare av Excel. Du har relevant akademisk utbildning och behärskar svenska och engelska som arbetsspråk. Har du erfarenhet att arbeta med finansiering från Sida CIVSAM, EU eller andra institutionella biståndsgivare är det meriterande. Kunskaper i spanska eller något annat språk i våra verksamhetsländer är meriterande. Du delar vår vision om en rättvis värld fri från fattigdom, både i ord och i handling.

I rollen som Financial Controller ansvarar du för att säkra kvalitén i den finansiella rapporteringen, handläggning av utbetalning av medel till regionkontor och avstämning av tillhörande balanskonto. Du är ansvarig i bokslut, inklusive dokumentation och koordinering med revisorer och viss rapportering till finansiärer eller andra intressenter. Du kan även komma att arbeta med genomförandet av internkontroll ute i något av våra verksamhetsländer. Vi arbetar i ekonomisystemet iScala.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidare anställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Arbetstiden är heltid.

Ansökan

Ansökan med CV och personligt brev senast den 29 juni 2018. Skicka ansökan till application@weeffect.se.

Information om tjänsten och rekryteringsprocessen

För mer upplysningar om tjänsten, kontakta administrativ chef, Ewa Holmstedter, på ewa.holmstedter@weeffect.se, 0709-29 62 27

Facklig företrädare

Facklig företrädare Maja Norell, Unionen, maja.norell@weeffect.se 08-120 371 41.

Om We Effect och Vi-skogen

We Effect och Vi-skogen är två biståndsorganisationer som har ett nära samarbete samt gemensam ledning och administration.

We Effect är en biståndsorganisation som sedan 1958 tänker och agerar långsiktigt – för att förändringar ska bestå. Hjälp till självhjälp är ledstjärnan i vårt biståndsarbete i 25 länder i fyra världsdelar. Våra fokusområden är landsbygdsutveckling, bostäder, jämställdhet och tillgång till mark. Vi vet att tillsammans hittar människor nya vägar ur fattigdomen och blir en stark röst i samhället. Därför stödjer We Effect människor att gå samman och få nya kunskaper. Resultatet blir att fler får ökade inkomster, mat på bordet och värdiga bostäder – och kan ta klivet ur fattigdomen. Vi-effekten? När människor tillsammans hjälper sig själva.

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som arbetar med stöd till bönder och deras organisationer i området runt Victoriasjön i östra Afrika. Att odla träd och grödor tillsammans för en hållbar miljö och bättre levnadsförhållanden är basen i Vi-skogens arbete. Genom utbildning och rådgivning når vi över en miljon människor och mer än hundra miljoner träd har planterats sedan starten 1983. Organisationen genomgår sedan flera år en spännande förändringsprocess där samarbetet med lokala bondeorganisationer står i centrum.

Ta del av vårt arbete i östra Afrika!

{{ registrationMessage }}
*Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.

Tillsammans blir vi starkare. Följ oss på sociala medier.

Laddar
Öppna din Swishapp och avsluta betalningen där Öppna Swish-appen