Praktikant till Företagsgruppen

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som arbetar med stöd till bönder och deras organisationer i området runt Victoriasjön i östra Afrika. Genom utbildning och rådgivning når Vi-skogen över en miljon människor. Mer än 123 miljoner träd har planterats sedan starten 1983. Vi-skogens vision är en hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv. Vi-skogen arbetar i fyra länder: Kenya, Rwanda, Tanzania och Uganda.

Under praktiken kommer du tillhöra Marknadsavdelningen.

Vi söker…

Är du student och vill få inblick på hur företag kan arbeta med hållbar utveckling och internationella utvecklingsfrågor? Är du dessutom nyfiken på hur arbetet på en intresseorganisation fungerar och är i slutskedet av din utbildning eller deltar i något arbetsmarknadspolitiskt program? Då vill vi tipsa dig om att söka praktikplats till vår Företagsgrupp på Vi-skogen.

Som praktikant på Vi-skogen får du möjlighet till en spännande praktiktjänstgöring i en dynamisk organisation.

Praktiken hos oss omfattar en hel termin där du på heltid får arbeta tillsammans med vår Marknadsavdelning och stötta dem i det dagliga arbetet.  Som praktikant får du en unik möjlighet att arbeta med bland annat:

 • Analys och omvärldsbevakning kring frågor som rör företag, hållbarhet och internationell utveckling.
 • Planera, samordna och operativt genomföra olika marknadsaktiviteter och evenemang.
 • Representera organisation i utåtriktade aktiviteter och delta på möten med företag från olika branscher.
 • Skriva underlag och rapporter kring privat sektors bidrag till de globala målen.
 • Utveckla och administrera det dagliga arbetet på enheten.

Att göra praktik hos oss är både utvecklande och roligt! Under terminen kommer du få en inblick Vi-skogens arbete för att utrota fattigdom och bekämpa klimatförändringar. Du kommer dessutom kunna få många bra kontakter då du följer en Key Account Manager i hens vardag och sätter dig in i  frågor av varierande karaktär och svårighetsgrad. Praktiken kräver att du kan ta ansvar, vara flexibel och vill ta dig an utmaningar.

Om dig

I första hand söker vi dig som är i slutet av din universitetsutbildning inom statsvetenskap, ekonomi, hållbar utveckling, internationella relationer, miljö/klimat eller annat huvudämne som är relevant för tjänsten.

Vi ser gärna att du:

 • Är utåtriktad och resultatinriktad.
 • Har lätt att uttrycka dig i skrift, på svenska och på engelska.
 • Gillar att träffa nya människor och knyta nya kontakter.
 • Har god organisatorisk förmåga.
 • Är flexibel, initiativrik och självgående.

Meriterande kompetens/erfarenheter

 • Erfarenhet av arbete i en global utvecklingskontext.

Vi ser att du som sökande delar Vi-skogens värdegrund. Vi-skogen är en arbetsplats som eftersträvar mångfald genom att välkomna alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation. Vi uppmuntrar ansökningar av människor från olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv.

Anställningsform

Praktiken omfattar ca 20 veckor under höstterminen 2019. Praktiken genomförs normalt på heltid under kontorsarbetstid. Ekonomisk ersättning utgår inte. Som praktikant hos oss ska du vara försäkrad genom högskola, universitet eller Arbetsförmedlingen.

Ansökan

Skicka din ansökan till adressen nedan senast den 24 februari 2019. Märk din ansökan genom att skriva ”Praktik HT 19” i ämnesraden. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Intervjuer kommer att ske 4,5 och 6 mars och beslut att delges kort därefter.

Adress för ansökan: Jenny.nilsson@viskogen.se.Glöm inte skriva ”Praktik HT 19” i ämnesraden

Information om tjänsten och rekryteringsprocessen

Vill du veta mer om praktiken kontakta Jenny Nilsson på jenny.nilsson@viskogen.se eller 072-070 36 86.

För mer information om oss hänvisas till vår hemsida www.viskogen.se

Ta del av vårt arbete i östra Afrika!

{{ registrationMessage }}
*Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.

Tillsammans blir vi starkare. Följ oss på sociala medier.

Laddar
Öppna din Swishapp och avsluta betalningen där Öppna Swish-appen