Tackträd

Genom att tacka artister med träd istället för blommor efter en föreställning kan en arrangör hjälpa många människor ur fattigdom. Idén är egentligen inte ny. ”Dränk ingen i blommor – ge en skog istället!” var rubriken på Sten Lundgrens reportage från Kenya i Tidningen Vi 1983, som blev startskottet för Vi-skogen. Sten uppmanade läsarna att plantera träd i Afrika istället för att ge bort blommor.

Nu, över 30 år senare, uppmanar Vi-skogen arrangörer runt om i landet att göra samma sak. Vi kallar initiativet Tackträd. Tackträden som delas ut till de medverkande är designade av Lasse Åberg och symboliserar träd som planteras hos familjer i östra Afrika. Träden gör familjerna självförsörjande genom att ge ökad tillgång till mat och skydd mot klimatförändringar. Dessutom förbättrar de miljön. Ett träd är ett tack som betyder mycket – för många.

Lasse Åberg är formgivaren bakom Tackträden

Vi ville illustrera Tackträden med något som har ett egenvärde för mottagaren. Något som kan synas från scen när det lämnas över, och som går att ta med sig hem. Därför kontaktade vi Lasse Åberg, känd för sin underfundighet och träffsäkerhet. Läs en intervju med Lasse Åberg.

Vill du också tacka eller tackas med träd?

Ett Tackträd kostar 275 kronor (ink moms) och är i papp (ca 45 cm högt, se bilden), frakt tillkommer. Du kan köpa tackträd i vår Gåvoshop.

Ta del av vårt arbete i östra Afrika!

{{ registrationMessage }}
*Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.

Tillsammans blir vi starkare. Följ oss på sociala medier.

Laddar
Öppna din Swishapp och avsluta betalningen där Öppna Swish-appen