Så boostar ni er insamling

TIPS & RÅD

Ni kan enkelt förbättra era insamlingsresultat genom små insatser.

Ladda upp en bra bild eller video

Bilder väcker våra sinnen och ökar vårt engagemang. Välj en bild eller video så att ert nätverk automatiskt förknippar insamlingen med ert företag. En bild skapar tillit och sannolikheten för att människor i era nätverk kommer att ge ett bidrag ökar.

Berätta er historia

Skriv en fängslande och övertygande historia där ni besvarar alla de frågor en bidragsgivare skulle kunna tänkas ha, till exempel varför det är viktigt för er att just stödja Vi-skogen och hur pengarna kommer att användas.

Sätt upp ett realistiskt mål

Att vara ambitiös är beundransvärt, men när det gäller insamlingar är det bättre att börja med ett mål ni vet att ni kan nå, och eventuellt justera det senare. Ett bra sätt att sätta ett första mål är att föreställa er hur många i ert nätverk ni tror skulle ge ett bidrag och hur mycket de skulle kunna tänka sig att ge. Om ni därefter halverar den summan har ni ett realistiskt första mål. Förhoppningsvis når ni det första målet på nolltid och kan sätta upp nästa mål – det är enkelt att ändra mål efter hand.

Ge det första bidraget själv

Föregå med gott exempel och ge det första bidraget själv.

Dela om och om igen

Använd flera olika sociala medier, sprid ordet om er insamling och dela den, om och om igen. Kom ihåg att alltid kopiera in länken till er insamling i alla meddelanden och uppdateringar och be folk om att dela er insamling å era vägnar.

Håll era givare uppdaterade

Kom ihåg att tacka era givare och hålla dem uppdaterade med relevant information. Till exempel kan ni dela ert slutresultat med dem som har bidragit, eller om ni anordnar ett evenemang eller en aktivitet: gör en kort uppdatering av hur det gick.

STARTA EN INSAMLING

Källa: Better Now