Vårt arbete

Träd hjälper människor i östra Afrika att ta sig ur fattigdom. Genom att odla träd tillsammans med grödor i jordbruket kan familjer tjäna pengar nog att investera för framtiden. Träden har också en viktig roll för klimatet.

Låt oss berätta hur det går till!

Cassava. Foto: Edward Echwalu

TRÄDPLANTERING

Vi-skogen planterar träd som tar människor ur fattigdom

Hur då, undrar du? Jo, träden bidrar till ökade skördar – både direkt och indirekt. Träden ger frukt, foder till djuren ved och byggmaterial. Träden gör också att böndernas grödor växer bättre: träden hindrar bördig jord från att spolas bort vid kraftiga skyfall, ger skugga mot stark sol och binder näringsrikt kväve i marken. Att odla träd och grödor tillsammans för en hållbar miljö och bättre levnadsförhållanden är basen i Vi-skogens arbete. Metoden kallas agroforestry. Och vi kallar agroforestry för biståndets superhjälte, eftersom metoden slår två flugor i en smäll: minskad fattigdom och bättre klimat.

Apolinaire Mukaruzima. Foto: Marcus Lundstedt

LIVET RUNT VICTORIASJÖN

Olika utmaningar – en lösning

Vi-skogen jobbar i fyra länder runt Victoriasjön i östra Afrika: Uganda, Rwanda, Kenya och Tanzania. Människorna som bor här har olika utmaningar som de står inför, beroende på klimatet och de geografiska förutsättningarna just där de bor. I vissa områden är torkan den största utmaningen, i andra är det kraftiga regn som orsakar jordskred.

Men alla människor vi arbetar med har en sak gemensamt: liksom majoriteten av befolkningen i dessa länder är de småskaliga bönder. Deras försörjning avgörs av om de lyckas med skörden eller ej. De lever i fattigdom, ofta på under 1,25 dollar per dag. De drabbas redan nu av klimatförändringar. Och med trädens hjälp – och din – kan de gå mot en ljusare framtid.

Babben Larsson, Leah, Mary och John Namukhosi, Anders Lundin. Fotograf: Amunga Eshuchi

VI-SKOGENS AMBASSADÖRER

Engagerade eldsjälar

För att fler människor ska få upp ögonen för Vi-skogen har vi tagit hjälp av några kända vänner. Med sina stora kontaktnät och inflytanden kommer de att inspirera fler till att engagera sig i Vi-skogen.

De kommer att hjälpa till med att sprida kunskap om Vi-skogen på sina egna sätt – till exempel genom att berätta om vårt arbete i offentliga sammanhang, starta en egen insamling eller medverka i en kampanj.

Ta del av vårt arbete i östra Afrika!

{{ registrationMessage }}
*Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.

Tillsammans blir vi starkare. Följ oss på sociala medier.

Laddar
Öppna din Swishapp och avsluta betalningen där Öppna Swish-appen