Träd är barnens hjältar

Barnen är inte skyldiga till klimatförändringarna. Men de får ta konsekvenserna. Kraftiga skyfall, torka och hunger leder till att barn dör, hämmas i utvecklingen och hindras till ett bra liv. Idag lever 160 miljoner barn i områden som riskerar svår torka, merparten av dem bor i Afrika. Men barnen kan också ändra utvecklingen.

Trädklubbar i Vi-skogen
Under 2016 stödde Vi-skogen 22 000 barn genom 477 trädklubbar i östra Afrika. I Tanzania stödjer Vi-skogen trädklubbar på 40 skolor. Sedan projektet startade 2015 har man tillsammans planterat 46 259 träd och sålt majs, bönor och grönsaker för över 46 000 kronor, pengar som gått till skolmat, leksaker och böcker.

Hjälp fler barn att ta upp kampen mot torkan!
– 1700 kronor räcker till att starta en ny trädklubb för 20 elever och driva den under ett år.
– 730 kronor räcker till att anlägga en köksträdgård på en skola där eleverna kan lära sig odling och även skörda grödorna för mat.
– 30 kr räcker till att utbilda en elev i agroforestry. Detta räcker till en tvådagars utbildning, i en skolklubb med 20 elever.

 ”Trees and Love” – en hoppfull konsert för klimatet

Kom på stjärnspäckad konsert den 12 september! Då kommer Vi-skogens ambassadörer Helen Sjöholm, Babben Larsson och Anders Lundin tillsammans med gäster ge allt för att samla in pengar till Vi-skogen. Konserten kommer sändas live på biografer runt om i landet, genom Folkets Hus och Parker. Biljetter till konserten på Göta Lejon är slut MEN biljetter till Live på bio finns det fortfarande gott om. Hittar du inte din biograf listad för konserten, kontakta Folkets Hus och Parker direkt så hjälper dom dig vidare.

Biljettintäkterna från konserten går till Vi-skogens arbete med att stödja barn i östra Afrika att anpassa sig till det varmare klimatet.

Evodia bekämpar torkan – ett träd i taget

Torka slår just nu hårt mot miljontals människor i Afrika. På många platser har det inte regnat på åtta månader. På Vi-skogens trädklubbar tar eleverna upp kampen mot klimatet – med träd.
Torkan är ödesdiger för den stora majoriteten av Östafrikas befolkning. De lever av vad jorden ger. Och uteblivna regn betyder uteblivna skördar – vilket i sin tur gör livet ännu tuffare för familjer som redan innan kämpade för att få inkomst och mat på bordet.

Men i Tanzania har torkan fått en motståndare. I Vi-skogens trädklubb på Luanda Simbiriskolan i norra delen av landet lär sig eleverna att det går att stå emot torkans effekter. En av dem är Evodia Novati.
– I trädklubben har jag lärt mig att plantera träd, ta hand om höns och odla grönsaker och majs. Det är viktiga kunskaper för att stå emot torkan, berättar hon.

Bli månadsgivare

15 träd 15 TRÄD
10 träd 10 TRÄD
5 träd 5 TRÄD

Ta del av vårt arbete i östra Afrika!

{{ registrationMessage }}

Tillsammans blir vi starkare. Följ oss på sociala medier.

Laddar