Träd – barnens hjältar

Träd motverkar extrem torka och översvämningar. De står emot jordskred och skuggar marken. Träd ger också människor i utsatta områden förutsättningar för ett bättre liv. Trädplantering bidrar till att barn ges en ljusare framtid, fri från fattigdom och orättvisor.

Gör skillnad. Plantera träd.

Träd är barnens hjältar

Barnen är inte skyldiga till klimatförändringarna. Men de får ta konsekvenserna. Kraftiga skyfall, torka och hunger leder till att barn dör, hämmas i utvecklingen och hindras till ett bra liv. Idag lever 160 miljoner barn i områden som riskerar svår torka, merparten av dem bor i Afrika. Men med stöd från Vi-skogen kan barnen ändra utvecklingen.

Vi-skogen jobbar med att utbilda skolelever i klimatförändringarnas effekter. På Vi-skogens trädklubbar lär sig skolbarnen att plantera träd som skyddar mot torka, översvämningar och hunger. De får kunskaper om att träd ökar skördarna och ger pengar till utbildning. Träden kan vara startskottet för en grönare framtid, trots klimatförändringarna!

Hjälp fler barn att ta upp kampen mot torkan!
– 1700 kronor räcker till att starta en ny trädklubb för 20 elever och driva den under ett år.
– 730 kronor räcker till att anlägga en köksträdgård på en skola där eleverna kan lära sig odling och även skörda grödorna för mat.
– 30 kr räcker till att utbilda en elev i agroforestry.

I Tanzania har torkan fått en motståndare – Evodia

Torka slår just nu hårt mot miljontals människor i Afrika. På många platser har det inte regnat på åtta månader. På Vi-skogens trädklubbar tar eleverna upp kampen mot klimatet – med träd.
Torkan är ödesdiger för den stora majoriteten av Östafrikas befolkning. De lever av vad jorden ger. Och uteblivna regn betyder uteblivna skördar – vilket i sin tur gör livet ännu tuffare för familjer som redan innan kämpade för att få inkomst och mat på bordet.

Men i Tanzania har torkan fått en motståndare. I Vi-skogens trädklubb på Luanda Simbiriskolan i norra delen av landet lär sig eleverna att det går att stå emot torkans effekter. En av dem är Evodia Novati.
– I trädklubben har jag lärt mig att plantera träd, ta hand om höns och odla grönsaker och majs. Det är viktiga kunskaper för att stå emot torkan, berättar hon.

Bli månadsgivare

15 träd 15 TRÄD
10 träd 10 TRÄD
5 träd 5 TRÄD

Ta del av vårt arbete i östra Afrika!

{{ registrationMessage }}
*Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.

Tillsammans blir vi starkare. Följ oss på sociala medier.

Laddar
Öppna din Swishapp och avsluta betalningen där Öppna Swish-appen