Unn Edberg ny ordförande för Vi-skogen

Unn Edberg, ny ordförande i Vi-skogen.

Unn Edberg. Foto: Thron Ullberg

Unn Edberg tar från och med juli över ordförandeskapet för biståndsorganisationen Vi-skogen. Det är i en tid av osäkerhet, men Unn ser med tillförsikt på sitt nya uppdrag.

Unn Edberg kommer i sin roll som ordförande att leda styrelsearbetet i Vi-skogen. En organisation hon känner väl, då hon har suttit som ledamot i Vi-skogens styrelse sedan 2018.

Vi-skogen arbetar i östra Afrika med att stötta bönder att lyfta sig ur fattigdom och bekämpa klimatförändringarna med hållbara jordbruksmetoder som agroforestry – ett odlingssystem där träd planteras med grödor. Sedan starten 1983 har organisationen bidragit till att plantera över 134 miljoner träd och under de senaste tio åren stöttat över 1,4 miljoner människor att ta sig ur fattigdom.

– Vi-skogen gör så mycket nytta. Det blir tydligt inte minst nu när coronapandemin slår som hårdast mot de mest utsatta. Att Vi-skogens metoder effektivt bekämpar både fattigdom och klimatförändringar gör organisationen dubbelt viktig. Det känns meningsfullt att bli ordförande just här och jag är så glad för möjligheten, säger Unn Edberg.

Unn Edberg är VD för Vi Media och chefredaktör för Tidningen Vi. Hon har en bakgrund både inom dagspress och tidskrifter, där hon haft en rad ledande befattningar ofta med förändringsuppdrag. Unn har också gedigen erfarenhet av styrelsearbete, då hon bland annat varit ordförande i Sveriges Tidskrifter, vice ordförande i Utgivarna samt ledamot i dagstidningen Norrans styrelse.

– Det ska bli roligt och spännande att få jobba närmare Unn. Hennes starka ledarskap, erfarenhet av ägarstyrning och engagemang för klimatfrågan kommer på ett utmärkt sätt att bidra sätt till Vi-skogens fortsatta utveckling, säger Anna Tibblin, Generalsekreterare för Vi-skogen.

I Vi-skogens styrelse sitter även Magnus Kindbom, Skogsdirektör och chef för LRF Skogsägarna, Bodil Jönsson Lindgren, Kommunikationschef på Coop och Charlotta Szczepanowski, Chef för Hållbarhet och Kvalitet på Coop.

Unn Edberg efterträder Pia Carlsson Thörnqvist, tidigare Chef för Medlem & Varumärke på KF.

För ytterligare information – vänligen kontakta:
Malin von Strauss, pressansvarig, Vi-skogen
Tel: 0720 70 52 86, e-mail: malin.von.strauss@viskogen.se

Länk till nyheten på MyNewsdesk.

Av

Malin von Strauss