Beatrice Wamalwa. Foto Onyango Ayany.

Kenya

Beatrice Wamalwa. Foto Onyango Ayany.
Beatrice Wamalwa. Foto Onyango Ayany.
Vi-skogen grundades i västra Pokot-distriktet, Kenya 1983. Idag ligger regionkontoret i Nairobi och vi har ett landskontor i Kitale. Vi arbetar med jordbruksorganisationer runt Victoriasjön (Kitale och Kisumu-distriktet) samt nära Masai Mara-bevarandeområden (Narok-regionen och Bomet-regionen).

Närmare 50 miljoner människor bor i Kenya och en majoritet av befolkningen arbetar som småbrukare och de vanligaste grödorna är te, kaffe, frukt och grönsaker. Därför är ett av de största hoten mot utvecklingen i Kenya klimatförändringar. Otillförlitlig nederbörd gör det svårt för jordbrukarna att planera sina grödor, och torka och jorderosion förstör marken och grödorna.

Vi-skogen har tre pågående projekt och ett övergripande program i Kenya. Vårt arbete i landet fokuserar på att förbättra småbrukarnas liv genom agroforestry och genom att stärka kapaciteten hos bondeorganisationerna. Vårt arbete ger bondefamiljer en möjlighet att minska fattigdom, hunger och avskogning samt bidrar till ökad biologisk mångfald.

Vårt arbete i Kenya

Shrubs for Change

utbildar drygt 300 utbildningsledare som i sin tur utbildar 120 000 bönder att ställa om till hållbara jordbruksmetoder och förbättra sina mjölkgårdar.
Läs mer (på engelska)

Livelihoods Mount Elgon

förbättrar försörjningen för 15 000 småbrukare i Kenya. De lär sig att odla hållbart, producera mer mjölk och även binda koldioxid.
Läs mer (på engelska)

Kenya Agriculture Carbon Project – KACP

ger 30 000 bönder med familjer mat po bordet samtidigt som det motverkar klimatförändringar.
Läs mer (på engelska)

ALIVE-programmet

bidrar till en hållbar utveckling som gör det möjligt för kvinnor och män som lever i en fattig situation att förbättra sin tillvaro.
Läs mer (på engelska)