#Coronavoices ska ge människor i fattigdom en röst i coronakrisen

Vi-skogen lanserar en kampanj på sociala medier - Twitter och Facebook - för att lyssna till röster från människor runt om i världen som drabbats av coronakrisen. Kampanjen syftar till att lyfta fram hur krisen slår mot dem som redan är marginaliserade, och samtidigt bygga ett historiskt online-arkiv över hur världen upplevde denna märkliga tid.

Hittills har media i väst fokuserat på effekterna av krisen i Europa och Nordamerika, och vi är nu rädda att glömma hur människor i utvecklingsländer upplever denna tid av oro och stress.

Coronakrisen är en global kris och den kräver global solidaritet, samarbete och lösningar. Ett viktigt steg är att se till att alla blir medvetna om hur krisen påverkar människor runt om i världen, och det berättas bäst av människorna själva. Idag gör sociala medier detta möjligt.

Med hjälp av hashtaggen #coronavoices uppmuntrar vi människor att dela sina erfarenheter, hur de upplever krisen och vad de gör för att mildra effekterna. Detta är en kris som drabbar alla, och vi kan alla inspireras av varandra!

Hur kan du delta? Du kan hjälpa oss genom att sprida ordet och delta i vårt samtal, berätta din historia och använda hashtaggen #coronavoices. Sök på #coronavoices för att läsa vad människor runt om i världen berätta och delar.

Sociala mediekonton (Sverige); Twitter @Vi_skogen och Facebook @viskogen
Sociala mediekonton (regionen); Twitter @ViAgroforestry och Facebook @viagroforestry