Gudrun Boström ny regionchef för Vi-skogen i östra Afrika

Gudrun Boström blir ny chef för Vi-skogens regionkontor i östra Afrika. Fotograf Joakim Rådström, Vi-skogen

Från mitten av oktober blir Gudrun Boström ny regionchef på Vi-skogen med uppdrag att leda organisationens kontor i Nairobi, Kenya. Pandemin är långt ifrån över, men Gudrun ser fram att vara med och bygga ett långsiktigt utvecklingsarbete med ett starkt civilsamhälle.

Vi-skogen verkar i länderna runt Victoriasjön: Kenya, Rwanda, Tanzania och Uganda. Arbetet i länderna samordnas från ett regionalt kontor i Nairobi, Kenya, där Gudrun Boström nu blir ny chef. Hon tillträder rollen i en tid då hela världen står inför utmaningar i pandemins skugga, men ser fram emot sin nya roll med optimism och tillförsikt:

– Jag hoppas att jag kan bidra till att stärka civilsamhället i de länder vi arbetar i. Jag hoppas också att jag kan bidra till utveckling på flera sätt, inklusive att utveckla vår egen organisation, säger Gudrun Boström om sitt nya uppdrag.

Gudrun har arbetat med utvecklingsfrågor i en eller annan form under större delen av sitt liv. Hon har tidigare arbetat som landchef för Vi-skogen i Tanzania. Hon har också bott och arbetat i både Zambia och Centralafrikanska republiken. Därtill har Gudrun haft ett flertal chefsuppdrag hos välkända organisationer som Länsstyrelsen, Umeå Universitet och KFUM med ansvar för att leda utveckling av verksamhet, organisation och kompetens. Nu senast kommer hon från ett uppdrag som biträdande generalsekreterare för Läkarmissionen.

– Vi är mycket glada att Gudrun valt att bli en del av Vi-skogen igen, understryker Eva Åberg, Vi-skogens verksamhetschef. Gudrun är en ledare med lång och bred erfarenhet som jag tror kan tillföra mycket till oss som organisation. Jag hälsar henne varmt välkommen och ser fram emot att jobba ihop!

Gudrun Boström efterträder Lena Martens Kalmelid.

För ytterligare information, vänligen kontakta Joakim Rådström, pressansvarig Vi-skogen
Tel: 0720 70 72 95, e-mail: joakim.radstrom@viskogen.se