Lotta Lundgrens köksgrejer blir träd

Lotta Lundgren. Foto: Coop

Kocken och tv-profilen Lotta Lundgren släpper ny köksserie i samarbete med Coop. För hållbarhetens skull låter hon sina gamla köksredskap vandra vidare istället för att slängas. Prylarna säljs på Tradera och intäkterna går till Vi-skogen. Bra för både plånboken och klimatet!

Är du matlagningsintresserad? Eller tycker om att baka? Då kan du spana in kocken och tv-profilen Lotta Lundgrens privata köksredskap på Tradera. När du budar hem en kastrull eller varför inte en stekspade, bidrar du samtidigt till att plantera träd genom Vi-skogen. Träd som tar människor ur fattigdom, ger mat på bordet och gör skillnad för klimatet. Lotta Lundgren skänker nämligen alla intäkter till Vi-skogen.

Vi är många som spenderar mer tid hemma just nu. Kanske kan köksredskap som är bra för miljön och samtidigt funktionella, göra stunderna vid spisen lite roligare. Och dessutom kan alltså köksprylarnas byte av ägare göra skillnad för människor och klimat i Kenya, Rwanda, Tanzania och Uganda. En bra deal helt enkelt!

Alla parter i detta samarbete – Vi-skogen, Coop och Lotta Lundgren – delar en vision om hållbarhet. Man behöver inte köpa nytt hela tiden. Det sliter på planeten och plånboken. Därför vandrar Lotta Lundgrens saker vidare istället för att slängas. Och förhoppningsvis kommer de någon annan till nytta i dessa utmanande tider.

Den nya köksserien Lotta L. är utvecklad och framtagen av Lotta Lundgren i samarbete med Coop.

Läs mer om samarbetet och den nya köksserien Lotta L. hos Coop.