Piotr tog Sveriges bästa trädbild

Vinnarbilden, tagen vid sjön Djupevatten, Lilla Edet. Foto: Piotr Korytowski / Vi-skogen

Årets trädfotograf 2017 är Piotr Korytowski från Lilla Edet i Västra Götaland. I hård konkurrens med närmare 600 bidrag fick hans harmoniska gran vid sjön Djupevattnet flest röster, och vann Vi-skogens och Tidningen Vi:s årliga fototävling Sveriges bästa trädbild.

– Jag vill tacka alla som röstade på min bild, jag är jätteglad! Dessutom tycker jag att alla finalister ska känna sig som vinnare, det var många fantastiska bilder som var i final. Min bild visar ett ställe där man kan ta sig från vardagen. Trädet visar hur stor roll det spelar i hela miljön. Det är tydligt och oskiljaktigt, säger Piotr Korytowski, till vardags fotograf och IT-tekniker, som med sin vinst tar hem titeln Årets trädfotograf 2017 och blir publicerad i Tidningen Vi.

Tävlingen hölls för femte året i rad och intresset var större än någonsin. En jury valde ut tio finalister som allmänheten röstat på under veckan.

– Vi är glada över den stora uppmärksamhet som tävlingen rönt; inte mindre än 600 bidrag kom in i år, säger Anneli Rogeman, vd för Vi-skogen och ledamot i tävlingsjuryn. Totalt lades över 5400 röster via E-post och Facebook på de tio finalbidragen.

– Den starka, trolska stämningen i Piotr Korytowskis skickligt tagna vinnarbild berättar om trädens styrka, kraft och uthållighet. Att de kan rädda liv. Såsom Vi-skogen gjort i många decennier nu, säger Anneli Rogeman.

Slutställning Sveriges bästa trädbild 2017:

1.Piotr Korytowski, Lilla Edet
2.Annika Krispinsson, Heby
3.Göran Ebenhart, Markaryd
4.Eva Henriks, Borås
5.Jennie Wadman, Umeå
6.Etienne Edberg, Malmö
7.Jakob Ragnarsson, Borlänge
8.Håkan Pleijel, Göteborg
9.Kalle Lundin, Umeå
10.Bosse Erikson, Saltsjö-Boo

Vinnaren Piotr Korytowski kan kontaktas direkt på: 076-134 28 75

I juryn ingår Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén, den kenyanske fotografen Amunga Eshuchi och den svenske naturfotografen Christian Åström.