Var med i Vi-skogens fototävling – ta chansen att bli Sveriges bästa trädfotograf

Var med i Vi-skogens fototävling – ta chansen att bli Sveriges bästa trädfotograf
För femte året i rad drar Vi-skogen igång jakten på Sveriges bästa trädbild. Fototävlingen är öppen för såväl amatörer som proffs i alla åldrar. Vinnarfotografen blir publicerad i Tidningen Vi. Temat för i år är träden och klimatet!

Tävlingen är öppen fram till den 14 augusti. En jury kommer då att utse tio finalbidrag som allmänheten kan rösta på. I juryn ingår Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén, den kenyanske dokumentärfotografen Amunga Eshuchi som fotograferat för bland annat Kenya Wildlife Service och Vi-skogen och naturfotografen Christian Åslund.

Deltar gör man genom att skicka in gamla eller nytagna bilder av träd via mejl eller genom att publicera bilden på instagram med hashtaggen #bästaträdbilden2017 och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift. Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi i höst.

Två sätt att delta i Sveriges bästa trädbild:

  1. Skicka en bild via mejl till bastatradbilden@viskogen.se
  2. Ladda upp bilden på instagram och tagga med #bästaträdbilden2017 och #viskogen


Tävlingsregler, Sveriges bästa trädbild 2017
Deltar gör en genom att skicka in gamla eller nytagna bilder av träd via mejl eller genom att publicera bilden på instagram med hashtaggen #bästaträdbilden2017 och #viskogen. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift. Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi nummer 11/2017 och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

Två sätt att delta i Sveriges bästa trädbild:

  1. Skicka en bild via mejl till bastatradbilden@viskogen.se
  2. Ladda upp bilden på Instagram och tagga med #bästaträdbilden2017 och #viskogen

Du kan skicka in dina bidrag fr o m den 26 juni till och med den 14 augusti 2017. Efter det kommer en jury att utse tio finalister. Den 24 augusti kommer finalisterna att publiceras på Vi-skogens facebook-sida och webbplats, och där kommer allmänheten att ha möjlighet att rösta på sin favorit. Finalisterna kommer också att presenteras i ett pressmeddelande och som finalist kan en komma att kontaktas av press.

Omröstningen stängs den 31 augusti klockan 10.00. Finalisterna får inte rösta på sig själva. Arrangören får inte heller rösta på något av bidragen. Facebook och Instagram administrerar inte tävlingen. I juryn ingår Vi-skogens vd Anneli Rogeman, Tidningen Vi:s chefredaktör Sofia Wadensjö Karén, kenyanske fotografen Amunga Eshuchi och den svenske naturfotografen Christian Åslund. Varje jurymedlem – 4 stycken – lämnar sina röster på följande vis: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Juryns respektive poäng till bilderna de poängsatt summeras, och de tio bilder som har fått högst poäng går vidare till omröstning hos allmänheten. När allmänheten har röstat slås antalet röster per bild ihop med juryns respektive poäng som multiplicerats med 10 (Tex: 1 jurypoäng = 10 röster, 10 jurypoäng = 100 röster). Därefter utses vinnaren.

En person kan lämna flera tävlingsbidrag. Varje tävlande har ensamt ansvar för att uppladdad bild inte bryter mot lag, moral eller etik. Bildens innehåll får inte ändras och bildbehandling ska överensstämma med den standard som för närvarande är accepterad av branschen. I bilden får inte något läggas till eller tas bort som inte fanns in originalet. Det är juryns bedömning av detta som gäller.

Om vi finner någon bild vara olämplig har vi rätt att diskvalificera bilden. Den tävlande har ansvar för att eventuella personer som porträtteras har godkänt sin medverkan på bild i tävlingen. Vinnaren av tävlingen kommer att publiceras i tidningen Vi, på www.viskogen.se, www.facebook.com/viskogen och www.instagram.se/viskogen, samt i pressmeddelande den 1 september 2017.

Deltagare godkänner att bilderna kan komma att publiceras i Vi-skogens digitala och tryckta medier, och överlåtas till tredje part. Genom att du accepterat detta kommer Vi-skogen och tredje part ha rätt att publicera bilderna i all evinnerlig tid. För publiceringen utgår inget arvode och inget särskilt tillstånd från upphovsmannen krävs. Upphovsmannen har rätt att använda sin bild.

Om du deltar i tävlingen godkänner du att Vi-skogen registrerar ditt namn och din e-post. Uppgifterna raderas efter tävlingen. Lämnade personuppgifter sparas och hanteras enligt PUL.

Bilden du tävlar med måste finnas i en kvalitet som gör att den kan tryckas i en tidning. (Minst 200 dpi, 20 x 20 cm). Om du utsetts som en av tio finalister, men inte har bilden i en kvalitet som gör att den går att trycka i tidningen Vi diskvalificeras du dessvärre ur tävlingen och finalistplatsen går till den finalist som ligger närmast i tur poängmässigt för att kvala in som finalist.

Deltar gör man genom att skicka in gamla eller nytagna bilder av träd via bastatradbilden@viskogen.se eller genom att publicera bilden på Instagram med hashtaggen #bästaträdbilden2017 och #viskogen. Observera att ditt konto måste vara öppet för alla för att din bild ska synas. Det är kostnadsfritt att delta men den som vill uppmuntras att plantera ett eller flera träd i Vi-skogen (20 kronor styck) som en valfri anmälningsavgift.

Vinnaren blir publicerad i Tidningen Vi, nummer 11 2017 och får motta utmärkelsen Årets trädfotograf.

Om du inte längre vill delta i tävlingen, kontakta oss på bastatradbilden@viskogen.se