Vi-skogens och We Effects vd går vidare

Anneli Rogeman.

Anneli Rogeman, vd för biståndsorganisationerna Vi-skogen och We Effect, lämnar sin tjänst för nya uppdrag.

– Vi har verkligen uppskattat Anneli Rogemans insatser som vd, och hade gärna slitit på henne några år till. Men vi måste nu respektera hennes livsval, säger Tommy Ohlström, ordförande i We Effects styrelse.

– Anneli Rogeman har med stor energi och gott humör under de här sju åren drivit på arbetet med att modernisera och öppna upp vår organisation. Nu kan hon med stolthet lämna stafettpinnen vidare, säger Ines Uusmann, ordförande i Vi-skogens styrelse.
Rekryteringen av ny vd kommer att inledas omedelbart.

– Jag har varit vd för Vi-skogen och We Effect i över sju år. Det har varit intensiva, roliga och meningsfulla år, säger Anneli Rogeman. Men nu känner jag att det är tid för nya uppgifter. Jag planerar att gå till en friare arbetsvardag med olika uppdrag inom bistånd, ledarskap, journalistik och litteratur.

Anneli Rogeman arbetar kvar till den 31 maj.

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som genom trädplantering och stöd till bönder arbetar med att bekämpa fattigdom och förbättra klimatet. Grunden för Vi-skogens arbete är agroforestry – att plantera träd och grödor tillsammans. Det ger ökad tillgång till mat, större inkomster och skydd mot klimatförändringarna. Sedan starten 1983 har organisationen bidragit till att plantera över 120 miljoner träd i Rwanda, Tanzania, Uganda och Kenya. www.viskogen.se

We Effect är en biståndsorganisation som sedan 1958 arbetar med långsiktigt utvecklingsbistånd, med hjälp till självhjälp som ledstjärna. Idag finns vi i 24 länder i fyra världsdelar. Våra fokusområden är jämställdhet, landsbygdsutveckling, bostäder och tillgång till mark. Bakom organisationen står ett sextiotal svenska företag och organisationer med rötter i den svenska kooperationen www.weeffect.se.